Du behöver inte vara ett musikalisk geni

Du behöver inte vara ett musikalisk geni

Om du vill börja spela gitarr är det inte så svårt som man skulle tro. Du behöver inte vara en musikalisk geni eller något annat för att kunna lära dig hur man spelar. Det finns bara några grundläggande saker du behöver veta gällande gitarrer och sen är det bara att öva, öva och öva.

När du väl har bestämt dig för att du vill börja spela gitarr så är det dags att köpa en. Du kan inte bara gå in på någon gitaraffär och köpa den första och bästa gitarr du ser, det finns några saker du behöver tänka på innan du köper din första gitarr.

Det första är att bestämma vilken typ av gitarr du vill ha. Det finns massor av olika typer av gitarrer, allt från akustiska till elektriska gitarrer. Vilken typ av gitarr man väljer beror helt på vad man ska använda den till, det är inte samma sak att spela rockmusik på en akustisk gitarr som att spela jazz på en elektrisk gitarr.

Det andra du behöver tänka på är priset. Gitarrer kan vara ganska dyrt, så du behöver fundera ut hur mycket du vill och kan spendera på din första gitarr. Det finns ingen anledning att köpa en dyr gitarr om du bara ska börja lära dig, men det finns heller inget fel i att köpa en lite dyrare gitarr om du vet att du vill fortsätta spela och öva mycket.

När du väl har köpt din gitarr är det dags för lite grundläggande övningar. Du behöver inte oroa dig för att det tar tid att lära sig, allt handlar bara om att öva och repetera. Det finns massor av olika gitarrövningar man kan göra, både för nybörjare och mer avancerade gitarrister.

En av de bästa sakerna med att spela gitarr är att det finns så många olika saker man kan göra med den. Man kan spela enkla melodier och låtar, men man kan också lära sig att spela mer avancerade låtar och solon. Det finns ingen gräns för vad man kan göra med sin gitarr, det handlar bara om att öva och experimentera.


Kommentarer är stängda.